de britiske ex-pats området2 fodboldtrøjer grønne hvide striber Verdiblancos
I denne uge så Real Betis fejre deres 110 års jubilæum. Med det beslutter vi på LaLigaNews.co.uk at markere anledningen ved at se tilbage på de sidste 110 år og forsøge at kondensere en fantastisk historie til en kort artikel.
Dette vil kort dække; Klubens oprindelse, hvorfor de grønne og hvide striber, deres vigtigste succeser og nogle andre standout point.
Fodbold blev først introduceret til den andalusiske by Sevilla af den store britiske udstationerede befolkning i byen. Lokalbefolkningen var hurtig at afhente denne nye sport og skabte klubben Sevilla FC i 1905, hvor de naturligvis spillede hovedsageligt mod de britiske Fodboldtrøjer ex-pats i området.
2 år senere – på grund af sportens voksende popularitet – blev klubben Sevilla Balompié grundlagt af en gruppe studerende, hvor de oprindeligt spillede i blå skjorter med hvide shorts.
I 1909 led Sevilla FC nogle interne konflikter, og et tredje hold blev oprettet, da et af medlemmerne grundlagde Betis FC. De blev Real Betis FC i august 1914, da kongelig protektion blev ydet af kong Alfonso VIII.
Som nævnt spillede teamet oprindeligt i blå skjorter med hvide shorts. Dette blev ændret til grønne og sorte lodrette striber indtil 1920, da de permanent ændrede sig til de grønne og Fodboldtrøjer hvide striber Verdiblancos er nu berømt for.
Hovedårsagen bag denne ændring var ned til en anden klub synonymt med grønne og hvide kits; Celtic. Glasgow-holdet donerede et af deres kits til en af ​​grundlæggerne af Real Betis. For at få deres eget frimærke på sættet, ændrede Betis fra hoops tilbage til deres lodrette striber, men fastholdt farverne.
Real Betis voksede i popularitet i de kommende år og trådte ind i La Liga for første gang i 1932/33 sæsonen. I 1935 vandt de deres første og eneste La Liga-titel, hvor de overvandt Real Madrid til titlen på den sidste dag i sæsonen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *